Presets Lightroom van Peter Mckinnon

Als je van fotografie of video’s maken houdt en een beetje op youtube zit, ken je hem vast wel. Peter Mckinnon (foto hieronder). Tenminste je zult in ieder geval weleens een video of tutorial van hem gezien hebben. En anders hier check zijn kanaal.

Ik koop met regelmaat presets of LUT’s om zo een beetje in zicht te krijgen wat de professionals doen. Peter heeft deze week een preset pack voor Lightroom online gezet, die je kun kopen via Sellfy voor 20 dollar. Hiervoor krijg je dan 15 van zijn presets.

Persoonlijk vind ik dat er hele toffe tussen zitten en heb ik er inmiddels ook al flink gebruik van gemaakt op mijn instagram account. Het toffe van die presets is dat je ze heel eenvoudig in Lightroom kan importeren en vervolgens als basis voor jouw eigen bewerkingen kan gebruiken. Niet iedere preset past bij elke foto en soms moet je net even iets meer fine-tunen om het naar je zin te maken, maar het blijft een goede basis wat mij betreft.

Daarnaast voor 20 dollar breek je ook je nek niet, ik kan je garanderen dat het je in ieder geval weer wat meer inzicht, inspiratie en nieuwe ideeën geeft. De vraag is wel hoe lang je zulke presets blijft gebruiken, wellicht als je je eigen draai er aangeeft kan je je eigen pack met presets maken!

Zie hieronder enkele foto’s die ik heb bewerkt met de Presets.

 

Peter McKinnon

Lightroom, Peter McKinnon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons