Inspiratie – Your ideas matter. Not your gear

Soms kom je van die video’s tegen die je aanspreken, waar je energie van krijgt. Net zoals deze video van Christian Maté Grab. Een artiest uit Duitsland. Een content creator. Hij laat zien in deze video dat het niet om de spullen gaat die je hebt, maar om de ideeën die je hebt. En dat sprak me erg aan. Natuurlijk heb je een camera nodig om een video te maken, maar moet dat dan het beste der beste zijn, de duurste camera? Of moet het voldoen aan die simpele eis? Het moet een video kunnen maken, jouw verhaal vertellen? Ik denk het laatste.

Ik moest laatst lachen over een reactie van iemand bij een van mijn foto’s. Zij had iemand getagd en zei: “Dat kan jij beter, dan met een iPhone.”  Of zoiets dergelijks, ik moest daarom lachen, want ik dacht direct dus omdat het een iPhone foto is, is hij niet goed??  Onzin natuurlijk.

Toch merk je dat je verstrikt kan raken in de gedachten dat je altijd maar beter, duurder en meer moet hebben. Ik betrap me zelf op gedachten als: “Ik heb nu een camera die 1080p video in 60 fps kan schieten, maar 4K 60 fps is beter! of “Als ik nou die camera had dan kan, kan die lens er op en heb ik een diafragma van 1.4” Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk moet je groeien, mooier en beter content kunnen en willen creëren, maar het zit hem niet in die spullen. Je kan met je iPhone ook instagram stories maken die interessant zijn en tof om naar te kijken. Je kan met een Sony A6000 ook prachtige foto’s maken als je maar op de juiste plek bent met die mooie zonsondergang.

Bekijk de bovenstaande video, laat je inspireren en om nog een voorbeeld te geven. Deze video werd geschoten op Sony a6300 + Sony 16-50 Kit Lens + Sigma 30mm 1.4. Kortom gewoon een gemiddelde camera met twee ‘normale lensen’. Geen RED of SONY A9 voor nodig, maar wel een toffe video!

inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons