De Sony RX0: Een Gopro 2.0?

Sony heeft zojuist de Sony RX0 aangekondigd. De RX0 zal in oktober 2017 leverbaar zijn in Nederland voor een prijs van ongeveer 900 euro. Hij heeft een uiterlijk vergelijkbaar met een Gopro. Klein, compact, vierkant/rechthoekig.  Hij heeft de afmetingen: 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm. Daarnaast is hij waterbestendig (tot 10 m) en schokbestendig. Waardoor hij natuurlijk ook direct een concurrent voor de Gopro wordt.

Als je kijkt wat voor sensor en lens er in dit kleine apparaatje zitten, word ik toch wel erg enthousiast. Natuurlijk kost hij nagenoeg twee keer zoveel als een Gopro maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Namelijk:

  • Gestapelde Exmor RS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met 15,3 megapixels
  • Voorzien van een vaste ZEISS Tessar T* 24 mm F4-groothoeklens met een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en de mogelijkheid om foto’s te maken tot 16 fps

Daarnaast kan hij in S-log2 filmen op 4K. Daarnaast heeft hij een Superslomo optie. Hij kan wel tot 1000 fps video opnemen. Iets wat we al eens eerder hebben gezien bij de RX100 M4. Bij de RX0 kan dit zelf op 1080p.

Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden om meerder RX0 camera’s aan elkaar te koppelen zodat je echt extreem gave shots kan maken. Tot 5 camera’s draadloos en er wordt gewerkt aan een tool waardoor je 6 of meer camera’s aan elkaar kan koppelen.  Zie de video hieronder:

Al met al kijk ik echt uit naar deze camera. Het is niet goedkoop, maar toch ben ik reuze benieuwd naar de reviews, video’s die hier mee gemaakt gaan worden ect. ect. Meer details vind je op de site van Sony.

Gopro, RX0, Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons