Netflix review: The Mist

The Mist is een nieuwe serie (2017) op Netflix. Het is een serie gebaseerd op een verhaal van de welbekende Stephan King. Er is hier al eens een film over gemaakt (2007) en nu dus de serie. Het verhaal van The Mist is natuurlijk zoals je gewend bent van Stephan King goed en angstig. Helaas is de serie minder goed.

Ik zal je vertellen waarom (klein spoiler alert). Dit kwam met name door het voorstellen van de karakters. Dit was zo cliché dat het direct ongeloofwaardig werd voor mij. Een donkergetinte man, een tienermeisje, haar mysterieuze moeder, de vader, een homo en een homofobe footballspeler. Wat mij betreft had dit niet gehoeven of in ieder geval minder cliché. Het idee dat een heel dorp door mist wordt afgesloten en dat je niet weet wat er in de mist zit, blijft een interessant en griezelig verhaal.

Gelukkig vond ik het na een aantal afleveringen beter worden en dat komt met name omdat er toch best veel karakters snel dood gaan, terwijl je misschien verwacht dat ze nog even blijven leven. En de angst/horror in de serie wel tof gedaan is. De special effects hadden hier en daar wel beter gemogen, eigenlijk lijken die wel van 8 jaar terug.

Kortom de eindstand: Het is een matige serie met een goed verhaal. Jammer! want hier was meer van te maken. Als je jouw kostbare tijd wilt besteden aan een serie met angst/groepsgevoel/survival dan zou ik deze niet aanraden. Als je dit vergelijkt met The Walking Dead (wat op zich qua opzet en verhaal zou kunnen) dan kan je beter The Walking Dead opnieuw kijken dan hiernaar.

Ik ben overigens niet de enige, op IMDB krijgt de serie een 5.3

Netflix, Stephan King, The Mist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons