Featured Video Play Icon

Netflix Orginals: Frontier

Frontier is een nieuwe serie op Netflix (2016). En dit gaat over de vieze oorlog over pelzen in Noord Amerika. Declan Harp is een half Ier, half Indiaan en de hoofdrolspeler van de serie. Declan wordt gespeeld door Jason Momoa, die ook al eens een rolletje had in Games of Thrones, maar dat ter zijde.

Frontier is een grove serie over de plezen (huiden van dieren) waar “The Hudson’s Bay Company” een grote rol in speelde eind 17de eeuw. In de serie gaat het over de Outlaw Declan die een vette heeft met zijn oude ‘leermeester’. Uiteraard gaat dat tot een hoogtepunt komen waar zij elkaar ontmoeten. Ik zal daar niet te veel over verklappen natuurlijk.

De serie zit goed in elkaar, het acteerwerk is oke en je moet wel van het sfeertje houden. Ik hou altijd wel van zulk soort ‘vieze’ series. Iedereen was in die tijd smerig, ongewassen en rauw. Deze serie ademt dat! Daarnaast is het onderwerp ook iets waar niet al tientallen series over zijn gegaan. Het is boeiend om te zien hoe het er in die tijd aan toegaat, desondanks het natuurlijk fictie is.

Het is geen 10 dat moet ik ook bekennen mede doordat soms het acteerwerk van gemiddeld niveau is. De moeite waard om te kijken? Zeker weten. Het eerste seizoen is maar 6 afleveringen, ook iets wat ik positief vind. Seizoen 2 gaat in ieder geval gemaakt worden werd in oktober 2016 al bekend gemaakt. Check de serie nu op netflix

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons