Crypto currency: Wel doen of niet doen?

Oke, sinds de afgelopen weken vol op in het nieuws. Digitaal geld. De officiële naam is Crypto Currency. Dat zegt de meeste mensen niet zoveel, maar Bitcoins wel. Echter er zijn meer digitale munten zoals de Gulden, NEXT coins, Litecoins en ga zo maar door. Totaal zijn er ongeveer 750 verschillende munten.

Uiteraard is Bitcoin de meest bekende en bestaat deze inmiddels 7 jaar. Het bizarre is dat als je deze munt 7 jaar geleden had gekocht voor een paar euro zou je nu miljonair zijn geweest, want inmiddels is 1 bitcoin tegenwoordig tussen de 2100 en 2900 euro(gemiddeld) waard. Bizar gewoon als je er over nadenkt. Overigens ook enorm balen dat ik toen niet durfde om wat munten te kopen.

De vraag die nu speelt is: Moet ik het wel doen of niet?

Mijn antwoord zou zijn: Ja, zeker! maar (nog) niet met hele grote bedragen. 

Inmiddels ben ik een paar weken bezig met Guldens, NXT coins en Bitcoins, vooral experimenteren en kijken hoe alles werkt. Het gaat me goed af en sommige dagen heb ik letterlijk 10% winst (en vervolgens de dag er na 10% verlies). Ik las een artikel op nu.nl dat het te gevaarlijk zou zijn en dat je er niet aan moet beginnen. Ik ben het daar niet mee eens. Het is namelijk wel iets wat blijft, want de Bitcoin is er inmiddels ook al 7 jaar, alleen staat het nog in de kinderschoenen, maar het zal wel iets zijn wat langzamerhand de wereld gaat veranderen. Ik zal kort de basis toelichten.

Basis crypto currency

Oke, het is niet eenvoudig uit te leggen, maar ik zal het proberen. Simpel gezet beheer je de coins in jouw eigen portemonnee (wallet) online, dit is veilig en na wat inlezen kan dat niet fout gaan. Hierdoor zetten er dus geen partijen tussen transacties. Kortom een bank is overbodig.

Bitcoins worden kan je krijgen door te kopen of te minen. Inmiddels is dat minen voor de ‘normale mens’ niet meer aantrekkelijk. Er komen wel andere manieren om digitale munten te krijgen zoals met NXT coins, daar moet je forgen naar munten, maar ook dat is te ingewikkeld om direct helemaal uit te leggen.

De gulden

Mijn advies zou zijn om aan de slag te gaan met 1 munt. De leukste vind ik de gulden. Er is nieuw leven geblazen in de gulden, uiteraard door een Nederlander. Op gulden.com vind je meer info, maar dit is wat mij betreft een goede munt (met name om zijn nostalgie) om mee te beginnen…rustig proeven aan de crypto currency markt. Daarna langzaam uitbouwen naar Bitcoins, NXT coins of iets anders. Met kleine bedragen (<200 euro) en goed de markt in de gaten houden. De munten kunnne werkelijk de ene dag 0,01 euro waard zijn en de dag erna 0,20 euro. Kortom je kan twee technieken toepassen, langer termijn of korte termijn.. je zou bijna zeggen dat het beleggen is… 🙂

 

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons