Invi bracelet: Zelfverdediging door midden van stank

Invi bracelet is een Nederlands initiatief om aandacht te vragen tegen sexueel geweld. De bracelet die je kan pre-orderen is een armband die in geval van nood kan worden opengebroken. Als hij is opengebroken komt er een onverdraaglijke stank vrij, waardoor de aanvaller zijn aanval zal staken.

Stank om aanranders of verkrachters te doen stoppen of ontmoedigen klinkt misschien gek, maar dat is het niet.  In het dierenrijk zijn er natuurlijk zat dieren die stank gebruiken om vijanden op afstand te houden of weg te jagen. Dit is dan ook de gedachte en theorie achter de armband.

Uiteraard moet het in de praktijk ook nog blijken of dit slachtoffers kan redden, maar de makers geven ook aan dat de armband meer doet. Het vraagt aandacht, maakt een statement en geeft de drag(st)er zelfvertrouwen. Vervolgens is dat dan ook weer een afweersysteem tegen aanvallers omdat die zoeken naar de ‘makkelijke’ slachtoffers.

Wat mij betreft een heel goed idee en zo’n project heeft allen steun nodig wat het kan krijgen. ¬†Momenteel zijn de armbandjes te pre-orderen. Verkrijgbaar in 2 maten en kosten 59,95 euro. Ze zijn eenmalig te gebruiken, maar laten we hopen dat zo min mogelijk mensen dit ook daadwerkelijk een keer zullen moeten doen.

Zie hieronder een interview over Invi, voor meer informatie check hun site hierrrr..

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons